KOPTISMAK LOSOS 500ml - Barvící tekutý kouř

249 Kč –60 %
Losos
249 Kč –60 % 99 Kč 88,39 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
30.5.2024
Možnosti doručení

Barvící tekutý kouř LOSOS- 500ml

Detailní informace

Detailní popis produktu

Barvící kouřové aroma pro uzení červenomasých ryb

KOPTISMAK LOSOS je zcela přírodní přípravek tvořený z výparů kondenzovaných v průběhu spalování vzácného dřeva, s následným čištěním od dehtových látek.
Přírodní aromatizační činidlo značně usnadňuje proces uzení a má řadu výhod oproti tradičnímu uzení.


VÝHODY PRODUKTU KOPTISMAK LOSOS PRO MASNÉ VÝROBKY

- dodává rybám stabilní a ideální zlatavou barvu
- přírodní kouřová chuť
- prodlužuje trvanlivost hotových výrobků díky svým antioxidačním a konzervačním vlastnostem
- dává chuť a vůni přirozeného uzení
- omezuje proces tepelného zpracování (smažení, vaření, uzení)
- ekonomičtější a zdravější než jiné přísady (zvýrazňovače chuti, konzervační látky);
- maskuje neobvyklý zápach a chuť nekvalitních surovin
- snadné použití, nemění technologický postup
- bez laktózy a síry
- 100% přírodní


V technologii výroby masných výrobků se uzené příchutě používají různými způsoby:

- přidáváním do mletého masa
- při nastříkávání masa
- přidávání do marinád
- při nakládání masa

Procesy solení, mletí surovin, příprava mletého masa, vstřikování zůstávají nezměněny v souladu s aktuálním technologickým předpisem.
Použití kouřových dochucovadel nemá striktní dávkování, protože dávkování přídavku závisí ve větší míře na složení receptury a chuti spotřebitelů.
Také koncentrace může záviset na surovinách použitých při výrobě produktů: vepřové, hovězí, kuřecí, proteinové doplňky.

DOPORUČENÉ ZPŮSOBY APLIKACE A DÁVKOVÁNÍ

Namáčení ryb v tekutém kouři „Koptismak Losos”:
Do solného nakládacího nálevu nalejte 0,5-1% barvícího tekutého kouře „Koptismak Losos” a namáčejte ryby 10-20 minut
Pro dokonalou aplikaci se doporučuje udržovat teplotu nálevu mezi 18-25°C.

Sušení a uzení:
Rybu vložte do udírny a osušte. Ponechte v udírně požadou dobu, aby získala požadovaný vzhled a byla dobře prouzená.
Ryba v každém případě potřebuje ztratit určitou vlhkost, jinak může nadměrná vlhkost ovlivnit trvanlivost (pokud nepoužíváte konzervační látky).

Důležité:
Při použití přípravku bez speciálního vybavení pamatujte, že s každým kilogramem ponořené ryby přípravek ztrácí koncentraci a vyžaduje delší namáčení. Pokud ryba nezíská požadovanou barvu do 2 minut, doporučujeme osvěžit roztok novou dávkou "Koptismak losos".

Pokud příprava masa spočívá v další přípravě v troubě nebo udírně, doporučuje se zkrátit dobu přípravy o 10-15%. 

Objem: 500 ml
Země původu: Ukrajina
Min. trvanlivost: viz obal nebo etiketa
NÁVOD KE STAŽENÍ

 

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Maďarské koření a nakládací směsi
Hmotnost: 0.6 kg
Složení: kouřové aroma, voda
Obsah: 500ml
Země původu: Ukrajina
Forma obalu: PET
Doba spotřeby: 24 měsíců

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: