KOPTISMAK SÝR 500ml - Barvící tekutý kouř
Detailní popis produktu
Barvící kouřové aroma pro uzení sýra
KOPTISMAK SÝR je barvící tekutý kouř získaný z přírodních surovin nasycením vodného roztoku barviv kouřovými složkami a jeho následným čištěním od pryskyřičných látek nerozpustných ve vodě.
VÝHODY PRODUKTU KOPTISMAK SÝR
-Snížení ztrát hotových výrobků
-Snadnost použití
-Zkrácení doby uzení až o 70 %
-Snížení nákladů na hotové výrobky
-Stabilní kvalita uzení
-Zvýšení výrobní kapacity
-Zvýšení trvanlivosti hotového výrobku
Dávkování: 10-15% (0,50-0,7l přípravku na 5l vody)
Proces uzení:
1) **Krátkodobé ponoření sýra do 10-15% roztoku (1,0-1,5 litru přípravku na 10 litrů vody) na 30-90 sekund. Doporučená teplota roztoku je +20 až +30°C.
2) Okapání sýra od přebytečné vlhkosti.
3) Vložení do udírny.
4) 15 až 60 minut sušení na vzduchu.
5) Uzení kouřem po dobu 15-30 minut (v závislosti na technologických vlastnostech zařízení).
*- pokud sýr nezíská požadovaný odstín do 90 sekund, koncentrace přípravku klesla na kriticky nízkou úroveň a je nutné obnovit původní koncentraci roztoku přidáním 0,5 l přípravku "Koptismak SÝR" do pracovní řešení. Tímto způsobem lze pracovní roztok znovu použít.
Zpracování sýrových kuliček v procesu solení:
- Do nádoby s připraveným solným nálevem přidejte barvicí kouř „Koptismak Sýr“ v množství 150-250ml na 5 litrů solanky.
- Do tohoto nálevu namočte sýrové kuličky a nechte po celou dobu marinování.
- Na konci procesu solení a barvení se sýr položí, aby se odstranila přebytečná vlhkost.
- Vložení do udírny.
- Proces sušení proudem vzduchu od 10 do 60 minut (v závislosti na velikosti kuliček).
- Uzení v kouři po dobu 5-15 minut. (v závislosti na velikosti kuliček a technologii uzení)
Uzení tvrdého sýra v cihle nebo hranolech:
- „Koptismak SÝR“ se přidá do nádoby s hotovou pracovní nálevkou v množství 0,4-0,5L na 5 litrů nálevu.
- Sýr ponořte do tohoto nálevu a nechte 3–4 hodiny.
- Na konci procesu barvení se sýr rozloží, aby se odstranila přebytečná vlhkost.
- Vložení do udírny.
- Proces sušení proudem vzduchu od 10 do 60 minut (v závislosti na velikosti sýrů).
- Uzení po dobu 5-15 minut (podle velikosti sýrů).
To samozřejmě nejsou všechny výhody použití přírodního barviva kouře v uzených sýrech. Každý, kdo používá naše ingredience, je přesvědčen o kvalitě našich ingrediencí, snadném použití a kvalitě hotového výrobku.
Doba použitelnosti přípravku v hermeticky uzavřené nádobě je 24 měsíců.
Objem: 500 ml
Země původu: Ukrajina
Min. trvanlivost: viz obal nebo etiketa
NÁVOD KE STAŽENÍ
Doplňkové parametry
Kategorie: | Maďarské koření a nakládací směsi |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
Složení: | kouřové aroma, voda |
Obsah: | 500ml |
Země původu: | Ukrajina |
Forma obalu: | PET |
Doba spotřeby: | 24 měsíců |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.