KOPTISMAK RYBA GOLD 500ml - Barvící tekutý kouř

249 Kč –60 % 99 Kč 88,39 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
1.8.2024
Možnosti doručení

Barvící tekutý kouř RYBA GOLD- 500ml

Detailní informace

Detailní popis produktu

Barvící kouřové aroma pro uzení ryb a mořských plodů

KOPTISMAK RYBA GOLD je zcela přírodní přípravek tvořený z výparů kondenzovaných v průběhu spalování vzácného dřeva, s následným čištěním od dehtových látek.
Přírodní aromatizační činidlo značně usnadňuje proces uzení a má řadu výhod oproti tradičnímu uzení.


VÝHODY PRODUKTU KOPTISMAK RYBA GOLD PRO MASNÉ VÝROBKY

- dodává rybám a mořským plodům stabilní a ideální zlatavou barvu
- přírodní kouřová chuť
- prodlužuje trvanlivost hotových výrobků díky svým antioxidačním a konzervačním vlastnostem
- dává chuť a vůni přirozeného uzení
- omezuje proces tepelného zpracování (smažení, vaření, uzení)
- ekonomičtější a zdravější než jiné přísady (zvýrazňovače chuti, konzervační látky);
- maskuje neobvyklý zápach a chuť nekvalitních surovin
- snadné použití, nemění technologický postup
- bez laktózy a síry
- 100% přírodní


V technologii výroby masných výrobků se uzené příchutě používají různými způsoby:

- přidáváním do mletého masa
- při nastříkávání masa
- přidávání do marinád
- při nakládání masa

Procesy solení, mletí surovin, příprava mletého masa, vstřikování zůstávají nezměněny v souladu s aktuálním technologickým předpisem.
Použití kouřových dochucovadel nemá striktní dávkování, protože dávkování přídavku závisí ve větší míře na složení receptury a chuti spotřebitelů.
Také koncentrace může záviset na surovinách použitých při výrobě produktů: vepřové, hovězí, kuřecí, proteinové doplňky.

DOPORUČENÉ ZPŮSOBY APLIKACE A DÁVKOVÁNÍ

Příprava barvícího tekutého kouře "Koptismak Ryba Gold":
Ve speciálně připravené nádobě zřeďte "Koptismak Ryba Gold" čerstvou vodou v poměru 1 litr barvícího kouře Koptismak na 15 litrů vody, teplota vody by měla být +20 - + 30°С.

Příprava ryby ke zpracování:
Vyjměte rybu z nálevu a zbylý nálev nechte odkapat.

Ošetření přípravkem:
Rybu vložte na 60 sekund do připraveného přípravku. V procesu zpracování je třeba rybu trochu promíchat. Rybu vyjmeme z preparátu a zavěsíme k dalšímu sušení, v případě potřeby udíme 30 minut studeným kouřem při teplotě 20-30°C.

Sušení a uzení:
Rybu vložte do udírny a osušte. Ponechte v udírně požadou dobu, aby získala požadovaný vzhled a byla dobře prouzená.
Ryba v každém případě potřebuje ztratit určitou vlhkost, jinak může nadměrná vlhkost ovlivnit trvanlivost (pokud nepoužíváte konzervační látky).

Důležité:
Při použití přípravku bez speciálního vybavení pamatujte, že s každým kilogramem ponořené ryby přípravek ztrácí koncentraci a vyžaduje delší namáčení. Pokud ryba nezíská požadovanou barvu do 2 minut, doporučujeme osvěžit roztok novou dávkou "Koptismak Ryba Gold".

Pokud příprava masa spočívá v další přípravě v troubě nebo udírně, doporučuje se zkrátit dobu přípravy o 10-15%. 

Objem: 500 ml
Země původu: Ukrajina
Min. trvanlivost: viz obal nebo etiketa
NÁVOD KE STAŽENÍ

 

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Maďarské koření a nakládací směsi
Hmotnost: 0.6 kg
Složení: kouřové aroma, voda
Obsah: 500ml
Země původu: Ukrajina
Forma obalu: PET
Doba spotřeby: 24 měsíců

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: