KOPTISMAK RYBA GOLD 500ml - Barvící tekutý kouř
Detailní popis produktu
Barvící kouřové aroma pro uzení ryb a mořských plodů
KOPTISMAK RYBA GOLD je zcela přírodní přípravek tvořený z výparů kondenzovaných v průběhu spalování vzácného dřeva, s následným čištěním od dehtových látek.
Přírodní aromatizační činidlo značně usnadňuje proces uzení a má řadu výhod oproti tradičnímu uzení.
VÝHODY PRODUKTU KOPTISMAK RYBA GOLD PRO MASNÉ VÝROBKY
- dodává rybám a mořským plodům stabilní a ideální zlatavou barvu
- přírodní kouřová chuť
- prodlužuje trvanlivost hotových výrobků díky svým antioxidačním a konzervačním vlastnostem
- dává chuť a vůni přirozeného uzení
- omezuje proces tepelného zpracování (smažení, vaření, uzení)
- ekonomičtější a zdravější než jiné přísady (zvýrazňovače chuti, konzervační látky);
- maskuje neobvyklý zápach a chuť nekvalitních surovin
- snadné použití, nemění technologický postup
- bez laktózy a síry
- 100% přírodní
V technologii výroby masných výrobků se uzené příchutě používají různými způsoby:
- přidáváním do mletého masa
- při nastříkávání masa
- přidávání do marinád
- při nakládání masa
Procesy solení, mletí surovin, příprava mletého masa, vstřikování zůstávají nezměněny v souladu s aktuálním technologickým předpisem.
Použití kouřových dochucovadel nemá striktní dávkování, protože dávkování přídavku závisí ve větší míře na složení receptury a chuti spotřebitelů.
Také koncentrace může záviset na surovinách použitých při výrobě produktů: vepřové, hovězí, kuřecí, proteinové doplňky.
DOPORUČENÉ ZPŮSOBY APLIKACE A DÁVKOVÁNÍ
Příprava barvícího tekutého kouře "Koptismak Ryba Gold":
Ve speciálně připravené nádobě zřeďte "Koptismak Ryba Gold" čerstvou vodou v poměru 1 litr barvícího kouře Koptismak na 15 litrů vody, teplota vody by měla být +20 - + 30°С.
Příprava ryby ke zpracování:
Vyjměte rybu z nálevu a zbylý nálev nechte odkapat.
Ošetření přípravkem:
Rybu vložte na 60 sekund do připraveného přípravku. V procesu zpracování je třeba rybu trochu promíchat. Rybu vyjmeme z preparátu a zavěsíme k dalšímu sušení, v případě potřeby udíme 30 minut studeným kouřem při teplotě 20-30°C.
Sušení a uzení:
Rybu vložte do udírny a osušte. Ponechte v udírně požadou dobu, aby získala požadovaný vzhled a byla dobře prouzená.
Ryba v každém případě potřebuje ztratit určitou vlhkost, jinak může nadměrná vlhkost ovlivnit trvanlivost (pokud nepoužíváte konzervační látky).
Důležité:
Při použití přípravku bez speciálního vybavení pamatujte, že s každým kilogramem ponořené ryby přípravek ztrácí koncentraci a vyžaduje delší namáčení. Pokud ryba nezíská požadovanou barvu do 2 minut, doporučujeme osvěžit roztok novou dávkou "Koptismak Ryba Gold".
Pokud příprava masa spočívá v další přípravě v troubě nebo udírně, doporučuje se zkrátit dobu přípravy o 10-15%.
Objem: 500 ml
Země původu: Ukrajina
Min. trvanlivost: viz obal nebo etiketa
NÁVOD KE STAŽENÍ
Doplňkové parametry
Kategorie: | Maďarské koření a nakládací směsi |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
Složení: | kouřové aroma, voda |
Obsah: | 500ml |
Země původu: | Ukrajina |
Forma obalu: | PET |
Doba spotřeby: | 24 měsíců |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.